"Natura este arta lui Dumnezeu cel Veşnic." - Alighieri Dante

sâmbătă, 2 ianuarie 2016

Sfârşit şi început...

     S-a mai dus un an, dar cum mai spuneam într-o postare, important e cu ce ai rămas, ce ai realizat şi ce ai învăţat. Am mai ieşit la pădure şi o să mai ies... însă după fiecare tură mă simt mai bogat sufleteşte şi mai adaug o amintire frumoasă în sufletul meu.

     Găsesc că e un moment bun să mă găndesc la toate potecile pe care am călcat anul acesta, locurile în care am fost şi să stabilesc în mare, următoarele trasee de făcut.
     Am reuşit să ies pentru ultima oară din an, pe o vreme foarte frumoasă care ai zice că anunţă venirea primăverii, şi nicidecum iarna.

     E a treia oară când urc în acest loc, dar cu aceeaşi bucurie ca prima dată. Locația am mai prezentat-o, însă pot să mai precizez că e o căbănuță de multe milioane de stele... așa îmi place să cred.
     Dimineața și seara, temperatura coboară destul de mult, însă pe la amiază crește și creează o stare numa bună pentru o plimbare. Nu cunosc exact altitudinea dar cred că ar fi vorba de peste 1300m... oricum, întâlnim pădurile de amestec care în perioada asta arată foarte fain. Coniferele au un verde închis, specific lor, iar restul pădurii este goală de frunze.
     În depărtare se vede și zăpada și probabil nu va mai dura mult până va ajunge și aici...ar fi și timpul.
     Mă bucur că n-a trecut anul fără să mai văd puțin din măreția naturii și să-mi bucur sufletul, fără să mă întorc în elementul meu... pentru că nicăieri nu mă simt mai bine decât la munte.
     Cred că am avut un an frumos, în care am putut vedea din plin măreția creației lui Dumnezeu, într-un mod simplu dar atât de complex precum natura. Și vreau să Îi mulțumesc Lui pentru asta.
     Iar ție îți doresc numai gânduri bune, cărări bătute și dacă curiozitatea nu te-a împins până acum în natură, te îndemn să-ți faci timp și pentru asta. Numa bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu