"Natura este arta lui Dumnezeu cel Veşnic." - Alighieri Dante

joi, 4 iunie 2015

Întrebarea naşte răspuns

     Dacă mă întreabă cineva ce mi-i drag pe lumea asta, cu siguranţă i-aş răspunde că cel mai tare îmi place să merg la pădure... Poate pentru că mă simt ca fiind o parte din ea, sau poate pentru că îmi doresc să fiu o parte din ea. Şi mai trebuie să recunosc ceva... că sunt cu adevărat pasionat de ea.

     Oriunde merg şi aproape orice fac, îmi amintesc cât e de fain la pădure. Indiferent de sezon, de anotimp şi de vreme, ziua şi noaptea, pădurea mă fascinează. Diversitatea arborilor şi a faunei mă atrage pur şi simplu.

     De câteva zile, am reuşit iar să dau o fugă într-un loc unde de altfel, am mai fost dar de care încă nu m-am săturat. Două nopţi în liniştea pădurii e tot ce-mi trebuie.  Un pescuit pe răcoarea dimineţii mă poartă prin toate buruienile şi crengăraiele, dar cu folos.

     La un loc cu tovaraşul meu de drumeţie, adunăm nişte păstrăvi pe care-i pregătim cu grijă. Dacă ştii să o foloseşti, natura îţi oferă resurse importante care trebuie preţuite.

     Poate ai gustat şi tu puţin din drumeţiile pe munte şi ţi-a plăcut, sau poate că nu, dar nu uita: să simţi cum bate vântul, mirosul aerului curat şi gustul apei de izvor...sunt acele lucruri mici pe care foarte mulţi nu le disting, nu de alta, dar nu vor. Şi hai să-ţi mai spun o treabă... dincolo de oboseala aia fizică care vine după traseele lungi şi nopţile dormite în cort, o să îţi dai seama după o astfel de tură că eşti mult mai relaxat, mai odihnit la minte, mai limpede la gând. Pot să spun că mă declar printre aceia care cred că Dumnezeu a creat munţii ca să fie urcaţi... Nu spun că aşa este, ci doar că aşa îmi place să cred.
    Blogul ăsta l-am făcut ca să vezi mult verde pe el, poate te atrage şi te îndeamnă să îţi creezi o impresie despre munte, turele la munte şi drumeţiile prin păduri, să îţi stârnească interesul pentru o activitate sănătoasă. Dacă ai şi tu aceleaşi obiceiuri ca ale mele, atunci avem ceva în comun, iar dacă vrei să îmi transmiţi vre-un gând, aştept un mail.
     Numa bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu