"Natura este arta lui Dumnezeu cel Veşnic." - Alighieri Dante

miercuri, 31 decembrie 2014

Un gând de mulţumire


   Mulţumesc lui Dumnezeu pentru anul ce a trecut, pentru locurile care le-am văzut şi pentru cărările pe care am pus pasul. Acesta e motivul de mulţumire ca să zic aşa, în ton cu blogul... Dar am şi alte mulţumiri pe plan personal, pe care nu o să le aştern aici.
   E foarte important să ai motive de mulţumire şi să fi mulţumitor. Dacă nu ai motive de mulţumire, atunci să nu ai nici pretenţia să primeşti.
   Când cineva te ajută sau îţi dă un lucru, e bine să mulţumeşti acelei persoane, cu atât mai mult când Dumnezeu îţi dă ceva...nu te gândi la o mână din cer care se întinde şi îţi pune mâncarea pe masă, ci la sănătate, familie, casă, şi la tot ce te înconjoară. Poţi să-I mulţumeşti pentru că te trezeşte dimineaţa şi pentru că mai prinzi încă o zi în viaţa ta. Astea sunt cele mai simple şi mai comune motive, la care poţi să adaugi altele.
   Ca la orice început de an, nădăjduiesc că acesta va fi cel puţin la fel de bun ca cel ce a trecut, iar ca amator al mersului pe munte, mă gândesc la ceva ture faine, sperând că voi avea vreme să mai ies... Îmi pun în minte acum multe lucruri pe care să le am în vedere anul ce urmează, şi cu siguranţă aş vrea să schimb unele...aşa e la început de an, dar cum n-am bunul obicei de a-mi nota, le rătăcesc prin umblarea de zi cu zi.
   Un an bun îţi doresc, sănătate, linişte sufletească şi cât mai multe împliniri.
   Numa bine!

Un comentariu: