"Natura este arta lui Dumnezeu cel Veşnic." - Alighieri Dante

marți, 9 septembrie 2014

Vara-i dusă...

   Nu doar calendaristic, ci observ asta pentru că vremea se răceşte şi ziua se micşorează. La pădure încep să se scuture frunzele îngălbenite iar pe drumul ce intră în sat vezi căruţe cu lemne sau fân... Oamenii se pregătesc pentru iarnă.

   Ies iar la pădure să văd ce mai e nou. Parcă aerul de toamnă îi mai plăcut decât zăpuşeala din zilele de vară. Ziua-i numa potrivit de cald încât să te simţi bine, iar seara se lasă răcoarea ce te împinge lângă foc. Pe drum pescuim nişte păstrăvi şi uite aşa avem o masă pe cinste seara.

   Cam atât cu pescuitul pe anul ăsta... peştii trebuie lăsaţi să-şi depună icrele şi să se înmulţească ca să nu ne trezim că în câţiva ani dispar. Resursele naturii trebuie exploatate dar şi protejate.
   Seara târziu ne îngrămădim în sacii de dormit şi mai povestim una alta, mai glumim şi în final adormim, dar spre dimineaţă mă trezesc cu nasul rece ca un cub de gheaţă:)). Încă nu-i lumină afară, dar se aude tare fain apa care curge la vreo cincizeci de metri de noi.
   Toamna e sezonul ploios, deci uite că a doua zi prind şi eu o ploaie la pădure... Asta-i ploaie liniştită, fără tunete şi fulgere ca aia de vară.

   Repede trece timpul... Important e să punctezi momentul şi să profiţi de timpul pe care îl ai, să îţi creezi amintiri... Alfel timpul trece pe lângă tine fără să-ţi dai seama, şi o să rămâi cu nimic. Aşa că e bine să ai o viaţă activă, cu bune, cu rele, că toate-s lăsate de la Dumnezeu, şi să treci peste ele cu bine.

   Se spune că drumeţul n-are sezon mort... Tare aş vrea să fie aşa, doar că vara a trecut şi odată cu ea şi timpul meu liber. Habar n-am când o să mai reuşesc să ies la pădure, dar până atunci sper să ne mai auzim şi cu alte subiecte de postat aici. Numa bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu