"Natura este arta lui Dumnezeu cel Veşnic." - Alighieri Dante

luni, 11 august 2014

Încă o tură

   Mai profit de vremea bună şi de timpul liber ca să ies la pădure. Locul ales e pe valea iezerului la cabana unui prieten care nu prea dă pe aici. Am mai venit aici anul acesta de vreo două ori... dar e un loc fain de care nu m-am săturat deocamdată. Din sat până sus la căbănuţă avem vreo două ore de mers pe jos.

   Păşesc într-un ritm constant şi mă bucur de aerul răcoros care pare tot mai proaspăt pe măsură ce urcăm. E bine să profiţi de tot ce e în jurul tău când ieşi la pădure...de peisaje, locuri faine, aer proaspăt, apă de izvor şi tot ce îţi oferă natura. De astfel de lucruri trebuie să te bucuri când te vezi înconjurat de verde.

   Deocamdată sunt doar cu un prieten, dar spre seară aşteptăm vizitatori care până la urmă ne prind din urmă pe drum, cu maşina.
   În sfarşit, ajungem la cabană, tăiem lemne şi aprindem focul pentru a pregăti masa.   No, uitaţi aici oameni buni ceva ce-i mai bun decât carnea. Pâinea asta de casă îi cea mai bună pâine pe care am mâncat-o vreodată şi e ceva ce nu găseşti la tot colţul de stradă, că doar deaia-i zice pâine de casă.

   Asta-i caldă încă, făcută acasă la doi prieteni din sat. N-are cum să nu-ţi lase gura apă când o vezi:)). Bun, seara trece destul de repede având în vedere că ziua se micşorează şi pe la nouă şi un pic se întunecă. Afară-i plăcut, iar noi alegem să dormim pe terasa cabanei. Iar dimineaţa avem o privelişte faină de cum deschidem ochii, care te face să începi ziua mai bine.

  
    După un pescuit pe răcoarea dimineţii, mă întorc la cabană cu doi păstrăvi...mă aşteptam să tragă mai bine şi să prind ceva mai mulţi, dar măcar m-am relaxat.
   Dupămasa plecăm într-o plimbare până la lac şi nu ne putem abţine de la o baie în apa rece.

 
   Pădurea ne arată deja primele semne că toamna e aproape şi verdele începe să se schimbe în galben. Vara-i pe sfârşite...sper să mai ies până mai e vreme bună. Şi realizez cum toate "se rotesc"...anotimpurile care se succed şi anii care trec. Toate urmează acest curs repetitiv la nesfârşit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu