"Natura este arta lui Dumnezeu cel Veşnic." - Alighieri Dante

marți, 29 iulie 2014

Iar la pădure

   Îmi era deja dor sa ies... oricum la o săptămână după o ieşire mă apucă dorul. Soluţia cred că ar fi să rămân acolo:)). Deci am plecat cu încă doi prieteni... şi ca să ne ferim un pic de soare am luat-o pe o vale, unde soarele nu bate ca pe deal.

   Până la un loc, totul pare normal dar de aici apar multe trunchiuri de copaci pe marginea drumului iar valea care curgea în urmă cu ceva timp prin acest loc s-a transformat într-un drum forestier pe care tăietorii de lemne înaintează.
   Observ cum intervenţia omului în natură distruge frumosul şi devastează pădurea. Atâta timp cât se taie doar copacii uscaţi, totul este în regulă... dar când dealuri întregi sunt defrişate deja e un rău pentru natură. Înaintăm destul de greu prin acest noroi, dar contează că ne simţim bine în natură chiar dacă drumul e anevoios.
   În căbănuţa de acolo o să ne petrecem noaptea...e un refugiu mult mai bun decât cortul. Iar seara perfectă e lângă un ceaun de miel:))

   Poveştile, amintirile şi glumele se leagă mai bine în jurul unui ceaun care fierbe câteva ore...apoi luăm masa de seară.
   Când eşti departe de oraş şi de agitaţie gândeşti mai detaşat, mai independent de nebunia de zi cu zi şi astfel reuşeşti să surprinzi aspecte pe care în mod normal le-ai trece cu vederea. Chiar dacă aş vrea să mai stau afară lângă foc, oboseala drumului mă doboară aşa că adorm repede.
   Dimineaţa îmi place să mă trezesc devreme doar de dragul aerului proaspăt şi rece. O cafea fierbinte îmi prinde bine înainte de micul dejun.

   În jurul amiezei pornim înapoi spre casă... dacă aş putea alege aş mai rămâne câteva zile aici. Să văd cam după cât timp aş simţi lipsa oraşului...probabil ar trebui să treacă o vreme...nu ştiu.

   De fiecare dată, la plecare, îmi spun: "O să mă întorc curând!".

4 comentarii: