"Natura este arta lui Dumnezeu cel Veşnic." - Alighieri Dante

duminică, 8 iunie 2014

Puţin despre păstrăvi

   Pentru prima dată în acest an ies puţin la pescuit... Nu la o pescărie ci pe cursul unui pârâu de munte. Vremea nu e prea favorabilă, dar întotdeauna merită să încerci. Păstrăvul de munte este după părerea mea cel mai frumos şi mai curat peşte, dar destul de greu de prins.


O luăm din aval spre amonte, adică de jos în sus... În multe locuri îl vezi cum vine, se plimbă pe lângă momeală, o apucă umpic dar nu muşcă puternic. Apa-i cam rece, cerul înorat şi probabil deaia nu-s prea activi. Oricum, merită să stai pe cursul apei doar ca să asculţi cum curge, iar dacă mai şi prinzi ceva, ai o zi perfectă.


  Îmi aduc aminte de vara trecută când împreună cu prietenul meu Andrei am prins 20 de păstrăviori în vreo 3-4 ore...dar astăzi se pare că nu e vreme de pescuit. 


În cele din urmă la o cascadă prietenul meu reuşeşte să scoată frumuşelul ăsta care are vreo 15-20 de cm lungime...destul de măricel.


   Hotărât să scot şi eu unul, mă gândesc că păstrăviorul ăsta ar trebui să aibă un frate prin apropiere şi arunc undiţa în acelaşi loc... Mişc puţin momeala şi uite că muşcă şi al doilea care e mai mic un pic :). Cam atât din ieşirea asta... După cum spuneam, vremea nu a ţinut cu noi, dar sper că în scurt timp să prind o zi mai bună de pescuit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu