"Natura este arta lui Dumnezeu cel Veşnic." - Alighieri Dante

luni, 23 iunie 2014

Încă ceva despre păstrăvi

   Dacă data trecută nu am avut noroc de peşte, mă gândesc că de data asta poate poate merge mai bine. Locu-i tot ăla de care vorbeam data trecută, pe acel pârâu de munte, doar că pădurea e acum mai bogată iar frunzele sunt mai închise la culoare.


   Vremea-i destul de bună... În mare parte senin şi nu prea cald ca să fie zăpuşeală. Acum dacă ar fi să vorbim, cea mai bună vreme de pescuit îi când plouă mocăneşte.
   Mă trezesc de dimineaţă împreună cu prietenul meu Andrei...cam pe la 6, ca în jur de ora 7 să plecăm.

   Pregătim repede cafeaua, luăm undiţele, momeala şi după cum spuneam, pe la 7 pornim. E destul de important să începi de dimineaţă pentru că după ora 11-12 când se încălzeşte, păstrăvul nu mai trage.
   Ca şi momeală folosim râme, dar când apare câte un peşte mai şmecher care ţi-o fură din ac sau doar se plimbă pe lângă ea, eşti nevoit să prinzi o muscă sau un fluture şi să încerci... Am reuşit să filmez un peşte cum muşcă la fluture, după ce am mai încercat şi la râmă. Dacă priveşti cu atenţie o să îl vezi cum iese de sub piatră.


   Frumuşel şi deştept...cam asta pot să spun despre el. E o plăcere să îl scoţi chiar tu din apă şi să îl prinzi în palmă când se zbate.

   După dimineaţa asta ne alegem cu 5 peşti destul de mari pe care îi pregătim la masa de amiază.

  
   Nu trebuie să îi pregăteşti în cine ştie ce fel complicat... Îi dai puţin prin făină de mălai şi îi laşi câteva minute în ulei încins. Nu-i nevoie de alte mirodenii pentru că le strici gustul.
   Ziua trece repede stând prin jurul cabanei, meşterind una, alta.

   Seara mai încerc într-un loc unde de dimineaţă a tras unul cam nehotărât şi îl prind, iar cu încă trei pe care îi prind dimineaţa următoare îi păstrez pentru acasă.
   Principalul scop al pescuitului nu e să prind peşte cu plasa ci să mă relaxez în primul rând...peştele prins e un bonus care vine pe deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu