"Natura este arta lui Dumnezeu cel Veşnic." - Alighieri Dante

luni, 23 iunie 2014

Acasă, la pădure

   Fie că vorbim despre locuri preferate, activităţi alese sau lucruri de făcut, fiecare are preferinţele sale...ăsta e un lucru normal, căci am fost făcuţi să fim diferiţi şi să avem orientări diferite. Nu există ceva care să ne mulţumească pe toţi. Eu aleg pădurea, poate tu alegi altceva dar vreau să iţi arăt alegerea mea.
  Linişte, aer curat, lucruri care îţi îmbie sufletul şi gândul. Urcuşul care pe scările blocului ţi se pare istovitor, pe pantă devine o plăcere. Nu eşti departe de casă, ci eşti acasă...defapt omul când a fost creat, divinitatea avea grijă de el prin natură. Îi oferea hrană şi adăpost. Cam aşa e şi acum, doar că vremurile s-au schimbat şi omul nu se mai adaptează în natură. Şi totuşi...cu puţină îndemânare poţi valorifica resursa care la prima vedere nu o vezi decât un gunoi.
   Nu trebuie să îţi fie urât să stai şi noaptea în mijlocul pădurii... Cum să îţi fie urât într-un loc frumos? Iar dacă chiar îţi este urât, e doar din cauza că mintea îţi fuge la cine ştie ce lucruri. Ceasul care te trezeşte de obicei dimineaţa cu aceeaşi melodie îi înlocuit aici de cântecul păsărilor ce te face să deschizi ochii fericit.
   Aici găsesc eu plăcere şi linişte. Poate tu găseşti în altceva, dar important e să găseşti. În sensul că ai nevoie de orientări şi de principii proprii ca să nu te ia curentul generat de alţii şi să te ducă în voia lui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu