"Natura este arta lui Dumnezeu cel Veşnic." - Alighieri Dante

duminică, 25 mai 2014

Din iarnă

   Iarna trecută, împreună cu încă trei prieteni am făcut o ieşire... Prima din acest an. Urcarea ne-a luat vreo două ore şi ceva, dar vremea a fost splendidă. Locul se numeşte Goronu' tocmai pentru că sunt foarte mulţi goruni în zonă. Vin aici de câteva ori pe an, de fiecare dată cu aceeaşi plăcere.
   Zăpada trece bine peste glezne, iar pe zonele mai ferite de soare şi vânt e aproape până la genunchi. Până la urmă pentru zăpada asta am şi venit.


   Iarna-i fain când mergi la pădure pentru că se văd multe urme de animale pe zăpada proaspătă. Mistreţ, căprioară, vulpe, veveriţă, e uşor să îţi dai seama.
   Urcând aşa încet încet, lăsăm o privelişte faină în urmă.
   Am auzit multă lume spunând ba că iarna-i urâtă, ba că toamna îi nu ştiu cum... Dar cred că e o greşeală când spui asta. Fiecare anotimp vine cu specificul lui deci fiecare îi fain în felul lui. Ia ce-i bun din fiecare pentru că toate sunt lăsate de la Dumnezeu.


             Noaptea o petrecem la o colibă, cabană, sau cum vrei să îi spui. Important e că are sobă:))

   După o cană de ceai cald şi un iepure la ceaun nu îţi mai poţi dori nimic altceva decât un somn bun... Dimineaţa mă trezesc devreme doar ca să admir răsăritul şi să dau o tură prin jur.


   Am ţinut să postez ieşirea asta chiar dacă acum e vară... E o amintire faină dintr-un loc fain unde o să mă întorc curând.

2 comentarii:

 1. Ai jefuit armata germana. :)))
  Apropo la cabanele/colibele unde stati de obicei cunosti pe cineva sau vorbiti cu cineva in avans, ori doar apareti acolo inzapeziti si sperati sa va primeasca?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cunosc stăpânul... de obicei cand vremea nu-i prea bună de stat la cort, aleg să merg la câte o colibă. Am vreo 2-3 astfel de locuri pe care le prefer. Ele acum nu-s locuite...doar mai demult oamenii stăteau acolo pe timpul verii cu oile sau cu vacile.

   Ștergere