"Natura este arta lui Dumnezeu cel Veşnic." - Alighieri Dante

duminică, 4 mai 2014

1 Mai

   De câţiva ani încoace petrec ziua de 1 mai cu un grup mai mare de prieteni, spre deosebire de ieşirile pe care le fac în cursul anului cu doar câţiva amici. Anul acesta am ales valea Cetii, la o tabără a episcopiei. În jur de 50 de tineri ne-am adunat din Alba şi Cluj.
   În prima zi am plecat cu un prieten să căutăm un izvor aşa că am avut ocazia să vedem valea...   Apa-i cam tulbure din cauza atâtor ploi, iar debitul a crescut, ceea ce face cascada mai puternică.


   Mergând aşa pe cărare dau să pun piciorul pe o piatră dar mă opresc la timp fără să calc pe ăsta micu:))


   Probabil dacă era printre frunze nu îl zăream şi călcam pe el, dar bine că nu s-a întâmplat. Are nişte modele şi culori tare faine pe el dar e cam nervos şi vrea să muşte din aparat:))


   Întorcându-ne în tabără văd şi nişte fluturi care nu par a fi prea deranjaţi de noi.


   Fluturii şi albinele fac tare multă treabă... Ei sunt cei care polenizează florile astea de fragi ca noi să culegem frăguţele peste vreo lună.


   Pe câte un deal găseşti plin de astfel de flori... Vorba aia: "Câtă frunză şi iarbă".
   Lângă izvor mă aplec să umplu sticla şi văd o urmă foarte clară de căprioară. Cred că e destul de proaspătă...altfel nu s-ar vedea aşa de bine.


   A doua zi, un grup restrâns de vreo 10 persoane am plecat într-o scurtă drumeţie mai sus de chei. Urcăm destul de mult până sus pe stânci... Dar aici ai totul la picioarele tale şi te poţi bucura de peisaj.

   Tovarăşul din poză îi un băiat tare de treabă din Cluj pe care îl cunosc acum. Vlad îl cheamă. Zice că şi lui îi place tare mult să meargă la pădure, aşa că poate mai ieşim odată împreună.
   Cam asta şi cu ocazia de 1 mai... Ziua muncii la români când toată lumea iese la pădure să mănânce mici şi să bea bere... Dar dacă acesta e motivul pentru care tu ieşi la pădure, înseamnă că te-ai pierdut în context şi în acest obicei prost. Ieşi, distrează-te dar nu uita să priveşti în jur şi să apreciezi natura. Numa bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu