"Natura este arta lui Dumnezeu cel Veşnic." - Alighieri Dante

marți, 15 aprilie 2014

Primăvara la pădure

   Primăvara e vreme de umblat. Natura e în schimbare şi poţi să vezi multe lucruri faine dacă eşti puţin atent. După amorţeala iernii, primăvara aduce parcă prospeţime şi speranţe. Aşa că plec să văd ce mai e pe la pădure.
   În drum spre cabană, după o curbă sare o căprioară, ne taie drumul dar se pierde prin pădure înainte să scot aparatul. Păcat... Îi făceam o şedinţă foto:)).
   Nu mai ieşisem din iarnă, aşa că îmi era dor. Prima impresie? Aerul curat şi tare de munte care îţi împrospătează plămânii. Prin asta simţi cel mai bine că trăieşti şi te detaşezi de viaţa de zi cu zi.
   Se lasă seara, aşa că nu e vreme de taclale... Adunăm lemne şi pe când se lasă întunericul ne retragem langă foc la o cană de ceai, povestind despre una, alta.
   Chiar dacă suntem în aprilie, fagul încă nu a înverzit la altitudinea asta...abia pe la 1 mai dacă mergi la pădure poţi să îl vezi în toată splendoarea lui, cu frunzele crude, de culoarea verde deschis. Deocamdată pădurea e golaşă.
   O fi ea golaşă, dar nu-i bai...păsărelele cântă şi te îmbucură cu sunete limpezi şi vesele...
   E frumos să le asculţi şi să încerci să le distingi glasul ca să şti fiecare ce îi...
   Fiind aproape de lac, merg să văd ce mai face...de 1 mai e multă lume aici, pe malul lui, dar acum e linişte şi nu mai vezi pe altcineva. Aşa că îi un timp bun să stai să te relaxezi şi aici.
Şi zăresc un fluture
Şi un melc
  Cam asta e cu primăvara... Natura învie şi asta mă bucură.

Un comentariu:

  1. Ma simt bine...stiind ca sunt tineri care iubesc natura si incearca sa arate si celorlalti frumusetile naturii, maretia si arta lui Dumnezeu. Ai facut niste poze superbe! Multa bafta in continuare. :) Sa ne mai scrii! :)

    RăspundețiȘtergere